25. november 2012

Super simple cookies

På mit arbejde i juniorklubben har vi også bage-dage. For at sørge for vi ikke får chokolade-bradepande-kage hver uge, plejer jeg at lave en hurtig søgning på "nemme" kager - vi har ikke alverdens tid at bage i, så det skal helst ikke være alt for krævende projekter, jeg kaster mig ud i.

Torsdag aften var bage-aften, og det var bestemt en af de vellykkede af slagsen! Jeg havde fundet en hurtig opskrift på chokolade-cookies. Det kan man jo ikke gå galt i byen med hos en flok tolvårige.
Og de blev et hit! Ungerne havde nærmest spist bagepapiret også, hvis de havde fået lov.

Med følgende opskrift havde vi nok til 32 (store!) cookies:

250 g bagemargarine
400 g sukker
2 spsk vaniljesukker
2 store æg
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
300 g hakket chokolade (vi brugte både hvid og lys chokolade)

Sådan gør du:
Rør den smeltede margarine sammen med sukkeret, til det er blødt og honning-agtigt.
Rør vaniljesukker og æg i dejen og derefter hvedemel (sigt det, så klumper det ikke!) og bagepulver.
Tilsæt den hakkede chokolade og rør godt sammen.
Fordel dejen i klatter på en bageplade med bagepapir og tryk klatterne en smule flade.
Husk at lave god afstand mellem klatterne, da de hæver meget i ovnen!
Bag kagerne ved 180-200 grader øverst i ovnen i ca. 12 min. (ja, kun 12 min., og så er der kage!)
Lad kagerne afkøle helt på en rist efter bagning, så de stivner.

Og så er der serveret!


Ekko awayyyyyy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar